Arcen Belfeld Blerick Lomm Tegelen Velden Venlo
Website door Wiel Schouwenberg
LokaleDemocraten: "Thuis in uw omgeving!"
Extra Nieuwsflits 29-09-2011
Hout Blerick is een mooi dorp met 2 merkwaardige en kenmerkende elementen. Namelijk de kerk met het zicht daarop en de terrasrand waar de Springbeek langs stroomt met Cultuurhistorische en agrarische waarde.
Deze zijn voor de inwoners van Hout-Blerick en het uitzicht op Hout-Blerick erg belangrijk.

Nu wordt voorgesteld om daar een woning te bouwen. Dit zal naar ons inzien op de zichtlijnen en de Cultuurhistorische waarde van dit gebied een vernietigende impact hebben.

In dit proces hebben wij, de LokaleDemocraten, erg veel moeite met het feit dat niet werd geluisterd naar de inwoners en dat de Dorpsraad niet op een actieve manier in dit proces is betrokken.
We denken dat er met goed overleg (met voornamelijk de Dorpsraad) een hoop frustratie en gemaakte kosten eventueel voorkomen hadden kunnen worden.

Een ander punt van aandacht zijn de zichtlijnen. In de gemaakte plannen kunnen we zien dat er rekening word gehouden met de zichtlijnen. Maar daarbij is niet te ontkennen dat het zicht alsnog erg  beperkt gaat worden.
I.p.v. het volledige uitzicht zullen in geval van bebouwing delen van de kerk en vanuit de andere kant bekeken delen van het gebied en de Springbeek zichtbaar zijn.

Kortom: De LokaleDemocraten vinden dat er niet is geluisterd naar de inwoners en dat daarmee het gevoel van leefbaarheid in Hout-Blerick is aangetast.