Arcen Belfeld Blerick Lomm Tegelen Velden Venlo
LokaleDemocraten: "Thuis in uw omgeving!"
Op donderdag 8 september jl. opende wethouder Jos Teeuwen onder grote belangstelling het archeologische paviljoen in Q4. Dat de interesse bij een breed publiek groot is, bleek afgelopen weekeinde, toen de Venlose binnenstad in het teken stond van de feestelijkheden rond de Maasboulevard en de Ouverture. Op beide dagen is het paviljoen door ruim 1.200 mensen bezocht. Met name tijdens de Ouverture op zondag was het met zo’n 150 bezoekers per uur dringen geblazen.

De rest van het jaar huisvest dit paviljoen de archeologische resten die in februari en maart zijn opgegraven tussen de Maaskade en het Maasschriksel. Een eyecatcher is de 4 bij 2,7 m grote reproductie van een schilderij van Lambert de Hondt uit de 17de eeuw. De voorstelling van het beleg van Venlo door Frederik Hendrik in 1646 is een uniek historisch document voor de vestingstad die Venlo eeuwenlang was.

Wilt u ook een bezoek brengen aan het archeologiepaviljoen? Geďnteresseerden kunnen via de stadsgidsen (VVV-kantoor) én op woensdag- en vrijdagmiddagen van 13:00-17.00 uur een bezoek brengen. Een bezoek is ook mogelijk in het kader van de expositie Venlo Vennelo Sablones - Twintig eeuwen wonen aan de Maas die van 29-10-2011 t/m 4-3-2012 loopt in het Limburgs Museum. Bij deze expositie over de opgraving aan de Maasboulevard biedt het museum een groepsarrangement aan in het museum dat kan worden uitgebreid met een bezoek aan het archeologiepaviljoen.

Archeologisch Paviljoen in Q4